zaterdag 22 september 2018

Hoog tijd!


Hoog tijd om dit blog weer eens bij te werken! Mees is nu een week bij ons en er is in die week al veel gebeurd.

Het leren kennen van zijn nieuwe omgeving, zijn nieuwe huisgenoot Noor.
Ik kan hier heel kort over zijn, Mees doet het echt geweldig.
We zijn heel druk geweest om Mees zich netjes te laten gedragen naar Noor toe. Dit hebben we steeds gedaan door hem aan een lijntje te houden en uiteindelijk kan hij nu ook rustig slapen naast Noor!

Mees heeft nog steeds zijn eigen ruimte dmv een kamerbench waar hij leert dat niet de hele wereld al voor hem is! Op deze manier heeft hij genoeg ruimte maar leert zich ook al goed te beheersen.


Natuurlijk zijn we ook al begonnen met kleine oefeningen aan te leren. Het eerste waar ik altijd mee begin is het aanleren van de Komfluit.

Het andere waar we mee begonnen zijn is de puppy cursus!Het "Hier" komen aanleren.


En de "Handtouch"  aanleren.


Daarnaast zijn we vrijdag 21 september naar Barneveld geweest voor een clicker pup jachtworshop van Renée Klein en Gwen Pieters. Hiervoor had ik mij al opgegeven omdat ik zo graag nog meer wil leren hierover en dit wil toepassen bij Mees.


Het theorie gedeelte!
Met Mees de oefening doornemen: aanraken target.Rust nemen, dit kon omdat mijn vriendin Marijan meeging om op deze momenten op Mees te letten zodat ik niks van de les zou missen!Mees aan het leren om door de slurf te gaan. Het is werkelijk zo'n leergierig hondje die overal voor in is en alles met je wil doen!